Előterek

Az előszoba, előtér az elindulásról és a megérkezésről szól.

Lakásunk előszobájában fogadjuk vendégeinket, innen indulunk ki a világba, ide érkezünk egy fárasztó nap után vagy egy nyaralás után.

Manapság az építők mintha megfeledkeztek volna az előszobáról, sok új építésű lakásból egyszerűen kihagyják.

Pedig az előszobára igenis szükség van!

A bejárati ajtó és az előtér a lakásunk első része, ezek teszik ránk az első benyomást.

Tudta, hogy az első 6 mp alapján dönti el egy ember, hogy tetszik-e neki egy másik személy, tárgy, lakás vagy belső tér?

Tehát, igenis komoly hangsúlyt kell helyeznünk a bejárati ajtóra és az előtérre.

A külső ajtó kirekeszti a külvilágot, az esőt, a hideget. A súlyos faajtóval lakásunk biztonságát szeretnénk megóvni. Olyan kilincset, csengőt válasszunk, ami illik a ház és az ajtó stílusához.

Az ajtón belül legyen elég hely, hogy levehessük a kabátot, vagy fogadhassuk a vendégeinket.

Az ajtó mellett legyen villanykapcsoló és jó, ha van egy hely, ahova lerakhatjuk a leveleket, kulcsokat. Ha van elég hely, akkor tároljuk itt a cipőket, esernyőket is.

Nagyon fontos tényező az előtér burkolata. nagyon tartós burkolatra van szükség, hiszen mindenki behordja a sarat, vizet, port. Kiváló megoldása kőburkolat, az impregnált fapadló, vagy a nagy kopásállóságú laminált padló.

Az előtér berendezésekor figyeljünk arra, hogy ha nincs szekrényünk, akkor helyezzünk a falra fogasokat a kabátoknak. Az ajtó elé helyezzünk lábtörlőt. Szerencsés, ha van pad vagy láda, ahova le lehet ülni és ami nem utolsó sorban tárolásra is alkalmas.

Az előszoba és a lakás összekapcsolása a színek és a kiegészítők helyes kiválasztásával lehetséges. Praktikus és dekoratív az előtérben elhelyezni egy egész alakot mutató tükröt. A tükör, azon kívül, hogy reggelente megnézhetjük benne magunkat, számtalan előnnyel rendelkezik. A tükrök felderítik a félhomályos előszobát,  a megfelelően elhelyezett tükör növeli a teret és megkétszerezheti a beérkező természetes fény mennyiségét.

Íme néhány példa szép előterekre, belépőkre! 

e4 e5 e6 e7 e8 e9 e10 e11 e12 e13 e14 e15 e16 eloter1 eloter2 eloter3

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük