Nagykovácsi ház 2.

Bemutatom a nagykovácsi ház második változatának nappali – étkező – konyha egységét, valamint a hozzá kapcsolódó teraszt.

A projekt egyik érdekessége, hogy bár a tulajdonosok kifejezetten fiatalok, nem a modern stílust preferálják. A klasszikus stílust kellett a modernnel ötvözni. A fiatalok a későbbiekben szeretnének egy-két antik bútort is elhelyezni a házban.

A másik szokatlan dolog volt, hogy egyáltalán nem lehetett a manapság elterjedt led-es világítást és szpotokat alkalmazni. Azt ne kérdezzétek, hogy miért, nem tudom. A férj kategorikusan elzárkózott előle. Őszintén szólva alig tudok már elképzelni egy mai modern lakást ezek nélkül a világítási megoldások nélkül, de ha a megrendelő ragaszkodik valamihez, akkor nincs mit tenni. Komoly közelharcot kellett vívnom a nappaliban látható pár szpotért, hogy maradhassanak.

Itt szeretném megjegyezni, hogy feláll a szőr a hátamon, amikor potenciális megrendelőkkel tárgyalok, és azok megjegyzik, hogy megnézik a munkáimat, hogy passzol-e a stílusom az övékéhez. Nyílván minden lakberendezőnek vannak felismerhető jegyei, amik végigkísérik a munkáit, de nagyon sok esetben kell kompromisszumot kötni, alkalmazkodni. Egy jó lakberendező szeret, ill. szeretne minden stílust kipróbálni, minden stílusban tervezni. Az, hogy eddig milyen megrendeléseket kapott és azokat milyen stílusban kellett megcsinálni, az kis mértékben függ a lakberendezőtől.

Ajánlom szeretettel a látványképeket, nagyon szerettem ezt a munkát. Remélem másoknak is tetszik. Hálaistennek a megrendelőnek igen! Nagyon reménykedem, hogy még látni fogom a megvalósulást.

A következő bejegyzésben megmutatom a dolgozószobát, a gyerekszobákat, a fürdőszobákat és a hálószobát.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük