Néhány szó a csíkokról

100 emberből alig 2 mondhatja a lakásvásárlás után, hogy megszerezte álmai otthonát. “Tökéletes, de vannak apró hibái!”

Kicsit sötét, nagyobbra számítottam, aránytalanul nagy a belmagasság, lehetne magasabban a plafon.stb. Te is nyilvánvalóan hallottál már ilyen, és ehhez hasonló gondokkal küszködő embereket, de abban is biztos vagyok, hogy nem akarsz ezek közé az emberek közé tartozni.

1.: Ha szeretnéd, hogy a szobád tágasabbnak tűnjön használj világos színeket a falakra. A kék vagy a zöld fal friss, nyugtató hangulatot áraszt magából, és egyúttal tökéletesen kitágítja a teret. Ehhez a színhez kimondottan jól illenek a nyers fabútorok, ráadásul végtelen sok árnyalatban variálhatóak.

A sötét színnek természetesen ezzel ellentétben térszűkítő hatása van! Ha úgy érzed, hogy a szoba mérete pont megfelelő, vagy jobb szeretnéd nagyobbnak látni, ne használj sötét tónusú színeket.

2.: A falakon vízszintesen körbefuttatott csíkok segítségével szélesítheted a szobád. Ezzel azonban érdemes óvatosan bánni. A vízszintes csíkok ugyanis amellett, hogy szélesítik a teret, a plafon padló közti távolságot csökkentik, így meglehet, hogy a belmagasság az eredetihez képes jóval alacsonyabbnak fog tűnni.

Ha a belmagasságod 2,6 m nem ajánlatos ezt a trükköt bevetned, mert hiába szélesítik a szobát, együttesen a térhatás csökkenni fog.

A hosszanti csíkok ezzel szemben az alacsony belmagasságot kompenzálják, de térszűkítő hatásával ekkor is számolni kell.

Tehát összefoglalva:

Függőleges csíkok: optikailag erőteljes  térnagyobbító hatása ismert. Alacsony helyiségekben mintegy “felemeli” a plafont. Nem használnám a helyiség minden falán, elég csak az egyiken, ezzel fókuszpontot képezve ott. Nagy mennyiségben, fekete-fehérben vibráló hatású, vigyázni kell vele.

A padlón szőnyegként használva vezeti a szemet. Amit ki szeretnénk emelni, vezessen oda a csík. Kis lakásban ideális, mert a bútorokat távolabb láttatja egymástól, növelve ezzel a térérzetet.

Vízszintes csíkok: hasonló térnagyobbító hatása ismert, csak nem a belmagasságot “növeli”, hanem magát a teret. Szűk lakás rövidebb falára érdemes használni. Optikailag szélesíti a helyiséget.

Íme néhány szép csíkos kép! Mennyiféle helyen mutatnak jól a csíkok!

!csíkokafürdőben rusztikus stíluban moderncsíkos csíkostélikert csíkospad csíkos ágytakaró csíkokakertben kerti8 tv_couch_white_interior_carpet_living_room_1599x1021_wallpaper_Wallpaper_2560x1920_www.wallpaperswa.com

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük